‍Op vrijdag 28 april 2023 was het Workers’ Memorial Day. Dat is de internationale dag waarop we werknemers herdenken die zijn overleden door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte.
1.5.23

Aantal arbeidsongevallen een groot probleem

Naar aanleiding van de Workers' Memorial Day

Op vrijdag 28 april 2023 was het Workers’ Memorial Day. Dat is de internationale dag waarop we werknemers herdenken die zijn overleden door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte. Het is waardevol om elk jaar een moment van stilte in acht nemen voor de werknemers die ziek zijn geworden als gevolg van hun werk, gewond raken, blijvend gehandicapt of zelfs om het leven komen.

Duizenden slachtoffers

Ook in Nederland is de arbeidsveiligheid een belangrijk en noodzakelijk thema. Ieder jaar vinden zo’n 4.000 ernstige arbeidsongevallen plaats, waarbij zelfs tientallen werknemers omkomen. Daarnaast sterven er jaarlijks ook nog eens zo’n 3.500 mensen aan een beroepsziekte, zoals arbeidsgerelateerde kanker. Een groot deel van deze ongevallen en beroepsziekten kan worden voorkomen, als werkgevers meer aandacht besteden aan een veilig en verantwoord arbeidsproces. Dat blijkt ook uit rapportages van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Verhalen van letselschade

De advocaten van Van Diepen Letselschade komen in actie als het eigenlijk al te laat is, maar dat maakt ons werk er niet minder belangrijk om. Heeft een ongeval plaatsgevonden, met ernstige gevolgen zoals |(blijvende) letselschade of overlijden, dan is het de vraag of de werkgever tekort is geschoten. In veel gevallen kan worden geconstateerd dat de werkgever haar zorgplicht heeft geschonden. Onze advocaten zorgen er dan voor dat alle schade, inclusief eventuele toekomstschade, zo snel mogelijk door (de verzekeraar van) de werkgever wordt vergoed.

Rechtshulp

Ben je betrokken geraakt bij een arbeidsongeval, of is er bij jou een beroepsgerelateerde aandoening geconstateerd? Dan is het verstandig om advies in te winnen bij een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Dan bent je namelijk verzekerd van de beste juridische hulp bij het schaderegelingstraject; van de aansprakelijkstelling van de (voormalig) werkgever, eventuele discussies over causaliteit of verjaring, tot aan de onderhandelingen over de uiteindelijke schadevergoeding. Bij vastgestelde een aansprakelijkheid dient de werkgever ook de advocaatkosten te vergoeden. En als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, dan zijn de advocaatkosten ook vaak geheel gedekt.

Van Diepen Letselschade is een gespecialiseerd kantoor dat slachtoffers bijstaat van (o.a.) verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en medische fouten. Wil je jouw zaak aan ons voorleggen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen gevonden
Van Diepen Letselschade

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.