Van Diepen Letselschade. Letselschade in Amsterdam

Gratis rechtshulp

Hoofdregel

Voor niets gaat de zon op, behalve in letselschadezaken! Op grond van de wet geldt dat de veroorzaker van letselschade alle “redelijke kosten” van het slachtoffer of de gedupeerde moet vergoeden. Daaronder vallen (ook) de juridische kosten van de advocaat, en dat is een groot goed in het letselschaderecht. In andere zaken moet een eiser het doorgaans doen met een vastgestelde kostenvergoeding, en dat is in de regel maar een fractie van de werkelijke juridische kosten. De wetgever heeft het letselschadeslachtoffer verder tegemoet willen komen, en in de praktijk betekent het concreet dat de verzekeraar van de veroorzaker ook de advocaatkosten betaalt. In zoverre is onze hulp niet gratis, maar jij betaalt niets, omdat de verzekeraar van de veroorzaker ook jouw advocaatkosten betaalt.

De aansprakelijkheid van de veroorzaker moet echter wel eerst komen vast te staan. De aansprakelijkheid komt vast te staan wanneer veroorzaker of diens verzekeraar de aansprakelijkheid erkent, of omdat de rechter de aansprakelijkheid van de veroorzaker in rechte vaststelt. In de meeste gevallen wordt de aansprakelijkheid, na onze aansprakelijkstelling, door de verzekeraar gelukkig zonder al teveel moeite erkend. Dan geldt dus de hoofdregel: gratis rechtshulp, en met ons bent u verzekerd van de beste rechtsbijstand. 

Uitzondering

Meteen met ons eerste contact maken wij een inschatting van jouw juridische kansen. Als onze inschatting is dat de verzekeraar de aansprakelijkheid zal erkennen, dan brengen we geen kosten in rekening. Je betaalt dan niets. Als de verzekeraar na onze aansprakelijkstelling toch nog een reden vindt om de aansprakelijkheid te betwisten, dan gaan we met je in overleg over of en hoe je (financieel) verder wilt. 

Ook als we meteen bij de intake juridische beren op de weg zien, dan gaan we samen graag in overleg om tot een financiële oplossing te komen voor zover je de zaak toch door wilt zetten. We maken dan gebruik van allerlei soorten financiële afspraken, want opnieuw is in het letselschaderecht veel toegestaan. Zo geldt zelfs een beperkte vorm van “no cure no pay”, wat voor de advocaat in alle andere zaken strikt verboden is. Wordt de aansprakelijkheid alsnog door de verzekeraar erkend, dan vorderen we het betaalde bedrag weer van de verzekeraar terug.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Van Diepen Letselschade

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde team van advocaten.

Veelgestelde vragen

Wat kost een letselschadeadvocaat?

Hoe kan rechtsbijstand in letselschadezaken “gratis” zijn?

Hoe zit het met de kosten van derden?

Wat als de aansprakelijkheid niet wordt erkend?

Werken jullie ook op no cure no pay-basis?