Hebt u lichamelijk letsel opgelopen door de schuld van een ander? Dan hebt u recht op smartengeld. Bij een ongeluk komt veel pijn en verdriet kijken. Naast een letselschadevergoeding hebt u ook recht op een uitkering van smartengeld om het leed dat voortvloeit uit een ongeval te verzachten.

Recht op smartengeld bij schade

Hebt u lichamelijk letsel opgelopen door de schuld van een ander? Dan hebt u recht op smartengeld. Bij een ongeluk komt veel pijn en verdriet kijken. Naast een letselschadevergoeding hebt u ook recht op een uitkering van smartengeld om het leed dat voortvloeit uit een ongeval te verzachten.

Hebt u lichamelijk letsel opgelopen door de schuld van een ander? Dan hebt u recht op smartengeld. Bij een ongeluk komt veel pijn en verdriet kijken. Naast een letselschadevergoeding hebt u ook recht op een uitkering van smartengeld om het leed dat voortvloeit uit een ongeval te verzachten. De letselschadeadvocaten bij Van Diepen Letselschade zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van uw rechten en dat u een geschikte schadevergoeding claimt, die past bij de omvang van de schade die is opgelopen. U krijgt vervolgens een uitkering uitgekeerd door de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Ook wordt gekeken of andere betrokkenen of familieleden eveneens recht hebben op smartengeld. Met de juiste juridische ondersteuning krijgt u waar u recht op hebt en wordt de kwaliteit van leven verbeterd.

Letselschade en smartengeld

Als gevolg van een ongeval loopt u schade op. Dit kan namelijk zowel lichamelijk als geestelijke gevolgen hebben voor uw welzijn. U kunt emotionele, psychische en fysieke klachten ervaren, die van invloed zijn op de rest van uw leven. Daarnaast vallen ook verminderde levensvreugde en verdriet onder de vergoeding door smartengeld, aangezien u nog lang de effecten hiervan kunt ondervinden. Van Diepen Letselschade biedt juridische hulp en advies aan letselschadeslachtoffers om u te informeren naar vergoedingen waar u in geval van schade recht op hebt. Er wordt bekeken hoe een maximale letselschadevergoeding kan worden gerealiseerd, waarbij ook smartengeld prominente aandacht krijgt. 

Wat valt onder smartengeld?

Bij een vergoeding door smartengeld wordt gekeken welke onherstelbare schade een letselschadeslachtoffer heeft opgelopen. Vaak betreft het de immateriële schade, doordat het emotionele of geestelijke schade betreft als gevolg van een ongeluk of schade die is aangedaan. Hieronder wordt verstaan schade als verdriet, depressie of neerslachtigheid, angst- en paniekaanvallen door trauma en verminderde levenslust. Ook kunt u lichamelijke pijn of belemmeringen ondervinden door uw letsel, waardoor u een verminderde levenskwaliteit ervaart. In deze gevallen is er sprake van immateriële schade, waarvoor u een vergoeding door smartengeld kunt krijgen. Van Diepen Letselschade biedt u juridische ondersteuning in moeilijke tijden, om de maximale vergoeding te regelen.

Wanneer recht op smartengeld?

U hebt recht op smartengeld als u lichamelijke of geestelijke schade oploopt door schuld van een ander. Dit kan een verkeersongeval betreffen, maar ook als u slachtoffer bent van een misdrijf en hierdoor een angststoornis hebt ontwikkeld. Wanneer iemand uw goede naam beschadigd of u opzettelijk ernstig verdriet doet, ook dan maakt u aanspraak op het ontvangen van smartengeld. Zelfs familieleden kunnen een beroep doen op smartengeld op basis van affectie- of schokschade. Van Diepen Letselschade staat u bij in moeilijke tijden en regelt voor u een gepaste uitkering in smartengeld wanneer u een onrechtmatige daad is aangedaan. 

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Wanneer ontvang ik mijn schadevergoeding?

Is de verzekeraar gebonden aan termijnen?

Wanneer is sprake van mishandeling?

Hoe lang duurt een rechtszaak (als die nodig is)?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.