‍Mensen die letselschade oplopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, bevinden zich in een kwetsbare situatie.
17.11.22

De deelgeschilprocedure als breekijzer

Een geweldig procedureel middel in letselschadezaken

Mensen die letselschade oplopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, bevinden zich in een kwetsbare situatie. Vaak treedt er tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid op, waardoor inkomsten worden misgelopen. Daarnaast worden er veelal extra kosten gemaakt, zoals medische kosten of kosten van huishoudelijke hulp. Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, kan de schade op de veroorzaker worden verhaald.

Namens de veroorzaker van het ongeval treedt meestal een verzekeringsmaatschappij op. Een verzekeraar betaalt niet graag teveel, integendeel. Het komt helaas vaak voor dat de financiële schade ten onrechte ter discussie wordt gesteld.

Hulp van advocaat onmisbaar

Als de benadeelde te snel akkoord gaat met de schadevergoeding die wordt aangeboden, dan doet hij of zij zichzelf ernstig tekort. Daarom is de hulp van een letselschade advocaat onmisbaar. Niet alleen hebben gespecialiseerde advocaten de kennis van zaken en de ervaring om verzekeraars van repliek te dienen, ook beschikken ze over diverse mogelijkheden om verzekeraars te dwingen om met een redelijke oplossing over de brug te komen.

Verzekeraars in beweging krijgen

Eén van de mogelijkheden waarover advocaten beschikken om verzekeraars in beweging te krijgen, is het starten van een deelgeschilprocedure bij de rechtbank. Dat is een snelle en effectieve procedure bij de rechtbank over het onderwerp waarover onenigheid bestaat, bijvoorbeeld de hoogte van (een deel van) de schadevergoeding. Tegen de uitspraak van de rechter in een deelgeschilprocedure is geen beroep mogelijk, dus de partijen zullen het ermee moeten doen. Vaak betekent het dat vastgelopen onderhandelingen worden vlot getrokken.

Bij Van Diepen Van der Kroef werken ervaren letselschade advocaten. Met onze hulp ben je in staat om jouw recht te halen, ook als de verzekeraar van de veroorzaker het laat afweten. Desnoods zetten we het breekijzer van de deelgeschilprocedure in. De kosten daarvan verhalen we op de verzekeraar.

Advies over uw letselschade

Wil je advies over het verhalen van jouw letselschade? Of ben je verwikkeld in een letselschaderegeling die is vastgelopen, en overweegt je om over te stappen naar een gespecialiseerde letselschade advocaat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Want bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten ben je verzekerd van de beste hulp en begeleiding bij het verhalen van uw letselschade.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Wie is aansprakelijk voor wilde dieren?

Hoe lang duurt de schadeafwikkeling in totaal?

Wat zijn voorbeelden van beroepsziekten?

Heb ik ook recht op smartengeld zonder letsel?

Van Diepen Letselschade

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.