Bent u tijdens uw werk ziek geworden en wilt u uw werkgever hiervoor aansprakelijk stellen? Roep dan de hulp in van ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade. U ontvangt dan passend advies en informatie over hoe u hiervoor schadevergoeding kunt aanvragen

Juridisch support bij beroepsziekte

Bent u tijdens uw werk ziek geworden en wilt u uw werkgever hiervoor aansprakelijk stellen? Roep dan de hulp in van ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade. U ontvangt dan passend advies en informatie over hoe u hiervoor schadevergoeding kunt aanvragen

Bent u tijdens uw werk ziek geworden en wilt u uw werkgever hiervoor aansprakelijk stellen? Roep dan de hulp in van ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade. U ontvangt dan passend advies en informatie over hoe u hiervoor schadevergoeding kunt aanvragen. Soms lukt het niet om afspraken te maken met uw werkgever of blijft het uitkeren uit vanuit de verzekeraar. In dergelijke gevallen kunt u een civiele rechtszaak beginnen bij de rechter en ondersteuning krijgen door gespecialiseerde advocaten. Een beroepsziekte is een ziekte die een werknemer oploopt door het werk dat wordt uitgevoerd of de omstandigheden waarin gewerkt moet worden. Zo kunt u ziek worden door te werken met gevaarlijke stoffen of werkmiddelen, maar ook een zware lichamelijke of geestelijke belasting ervaren die gezondheidsklachten veroorzaken. 

Veel voorkomende beroepsziekten

Aandoeningen die veroorzaakt worden door werkzaamheden, komen veelvuldig voor. Er ligt veel nadruk op het voorkomen van beroepsziekten, echter wijzen statistieken uit dat het alsnog eenvoudig is op te lopen. Vaak betreffen beroepsziekten psychische aandoeningen, die leiden tot een burn-out of depressieverschijnselen. Ook kun je fysieke klachten ervaren, waaronder lage rugklachten, pijn aan de nek of armen. Aandoeningen aan het bewegingsapparaat komen veelvuldig voor en staan bekend als erkende beroepsziekten. Een beroepsziekte kan optreden na langdurige blootstelling aan arbeidsrisico’s, in het heden of verleden. Met de juiste juridische ondersteuning kun je hier vergoeding voor aanvragen en ontvangen. 

Voorkomen van beroepsziekte

Uw werkgever is verplicht om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren, waarin werkzaamheden aangenaam en veilig kunnen worden uitgevoerd. Ondanks dat uw werkgever een hoger productiviteit van u zal verwachten, mag dit niet ten koste gaan van uw mentale of fysieke gezondheid. Wanneer u alsnog ziek wordt door het werk of de omgeving waarin u verblijft, dan wordt dit een beroepsziekte genoemd. Dit kan ontstaan door fysieke of mentale overbelasting of door blootstelling aan gevaarlijke situaties. Uw werkgever zal in veel gevallen aansprakelijk zijn voor het ontstaan van een beroepsziekte. U schakelt een letselschadeadvocaat in om u te adviseren over uw rechten. Bij Van Diepen Letselschade kunt u rekenen op deskundig, juridisch support tijdens uw herstel en krijgt u adviezen over het verkrijgen van letselschadevergoedingen. 

Werkgever aansprakelijk stellen

U kunt de werkgever in veel situaties aansprakelijk stellen als u als gevolg van omstandigheden op het werk aan een beroepsziekte lijdt. Hiervoor zult u moeten kunnen aantonen hoe de beroepsziekte daadwerkelijk is ontstaan en er moeten blijken dat de werkgever niet voldoende heeft voldaan aan de zorgplicht voor werkveiligheid. Voor juridisch advies neemt u contact op met Van Diepen Letselschade, zodat u precies weet hoe u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen voor uw beroepsziekte.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Kunnen anderen dan het slachtoffer smartengeld claimen?

Hoe kan rechtsbijstand in letselschadezaken “gratis” zijn?

Is mijn huidige belangenbehartiger goed?

Hoe blijven jullie advocaten op de hoogte?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.