Wanneer u een ongeval oploopt op de werkvloer kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade. Een werkgever is wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te bieden, waar u veilig en op gezonde wijze uw werkzaamheden kunt uitvoeren.

Uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade

Wanneer u een ongeval oploopt op de werkvloer kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade. Een werkgever is wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te bieden, waar u veilig en op gezonde wijze uw werkzaamheden kunt uitvoeren.

Wanneer u een ongeval oploopt op de werkvloer kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade. Een werkgever is wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te bieden, waar u veilig en op gezonde wijze uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Zeker als u met zware metalen of gevaarlijke middelen werkt, moet dit uiteraard zo veilig mogelijk verlopen. Bij een ongeval zal uw werkgever in eerste instantie aansprakelijk worden gehouden, tenzij er duidelijk sprake is van eigen schuld door het slachtoffer. U kunt echter ook buiten uw schuld verwondingen oplopen of een beroepsziekte ontwikkelen, waaraan de omstandigheden op uw werk bijdragen. Bij Van Diepen Letselschade zal een advocaat op gebied van letselschade u bijstaan en ondersteuning bieden bij het invullen van een schadeformulier. We zetten alles op alles om een maximale vergoeding voor u te regelen.

Schade opgelopen op het werk

Door omstandigheden op het werk kunt u een ongeval, beroepsziekte of aantasting op eerbaarheid oplopen en deze schade kunt u naar alle waarschijnlijkheid verhalen op uw werkgever. Een werkgever moet schade vergoeden die een medewerker heeft opgelopen door de uitoefening van werkzaamheden. Ook de werkomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er ongelukken gebeuren waarbij een werknemer letsel oploopt. Er zal worden gekeken of de vereiste maatregelen zijn genomen om een ongeval te voorkomen. Bovendien wordt ingeschat in hoeverre de werknemer zelf aansprakelijk kan worden gehouden. U kunt in een procedure vaststellen hoe de schade is ontstaan tijdens de uitoefening van werkzaamheden, om aanspraak te maken op vergoeding. Onze ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade helpen u om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor schade, die is ontstaan op het werk. 

Beroepsziekte of ongeval op het werk

De werkgever zal moeten aantonen dat hij zijn zorgplicht is nagekomen en zal hiervoor bewijslast moeten aanleveren. Een advocaat helpt u om aannemelijk te maken dat een werkgever schuldig is aan een ongeval of beroepsziekte die u is overkomen. Met een beroepsziekte wordt een burn-out verstaan, die u hebt ontwikkeld als gevolg van werkomstandigheden. Dit kan agressie zijn, gepest op de werkvloer of een te hoge werkbelasting. Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u niet overspannen raakt of met een onprettig gevoel naar het werk gaat. Uw werkgever is verplicht om ook dergelijk leed te voorkomen en te zorgen voor een veilige werkomgeving op geestelijk niveau, anders hebt u recht op een vergoeding. 

Contact opnemen voor support

Met de juiste juridische ondersteuning kunt uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade en uw recht op een schadevergoeding claimen. Neem contact op met Van Diepen Letselschade en we geven u ondersteuning voor een maximale schadevergoeding bij een ongeval of beroepsziekte op de werkvloer.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Wat is een medisch haalbaarheidsonderzoek?

Met welke externe partners werken jullie samen?

Wat als de aansprakelijkheid niet wordt erkend?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.