Smartengeld na een medische fout is een vergoeding die wordt uitgekeerd, wanneer u door toedoen van foutief handelen door een arts letselschade oploopt. Het betreft hierbij immateriële schade en een vergoeding die naast een vergoeding voor vermogensschade wordt uitgekeerd.

Smartengeld na medische fout

Smartengeld na een medische fout is een vergoeding die wordt uitgekeerd, wanneer u door toedoen van foutief handelen door een arts letselschade oploopt. Het betreft hierbij immateriële schade en een vergoeding die naast een vergoeding voor vermogensschade wordt uitgekeerd.

Smartengeld na een medische fout is een vergoeding die wordt uitgekeerd, wanneer u door toedoen van foutief handelen door een arts letselschade oploopt. Het betreft hierbij immateriële schade en een vergoeding die naast een vergoeding voor vermogensschade wordt uitgekeerd. De hoogte aan smartengeld wordt vastgesteld op basis van geleden of nog te lijden pijn, die mogelijk geestelijk of emotioneel leed als gevolg heeft. Het kan zijn dat u angsten ontwikkeld of psychisch lijdt over fysieke klachten die u ondervindt na een medische fout. Ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade voorzien u van de juiste informatie over juridische procedures die u kunt aanspannen om smartengeld na een medische fout te claimen. Elke situatie is anders, echter zijn er wel enkele richtlijnen waar we u graag over informeren om een maximale vergoeding voor u te realiseren.

Ernst van letsel bij smartengeld

Voor het vaststellen van de hoogte aan smartengeld na een medische fout wordt gekeken naar de ernst van het geleden letsel. Als u verkeerde medicijnen krijgt voorgeschreven en tijdelijk ziek wordt, is dit een andere gradatie aan letsel dan wanneer u voor het verwijderen van uw keelamandelen de operatiekamer ingaat en met een geamputeerd been uitkomt. Ook kan niet tijdig een diagnose worden gesteld, waardoor u onnodig lang met een bepaalde kwestie rondloopt. Het uitkeren van smartengeld na een medische fout is redelijk persoonlijk afgestemd op de betreffende situatie. Ervaren advocaten bespreken met u hoe smartengeld zal worden vastgesteld. Met de juiste juridische begeleiding krijgt u waar u recht op hebt en wordt een vervelende situatie in ieder geval financieel voor u rechtgezet.

Uitkeren van vergoeding

Als u lichamelijke schade door de schuld van een ander hebt opgelopen, dan hebt u recht op een vergoeding op letselschade. Dit gaat zeker op als u schade hebt opgelopen na een medische fout. Ook kan het zijn dat u hierdoor ernstige mentale problemen aan overhoudt, doordat u continu met de fout wordt geconfronteerd. Met juridische ondersteuning behaalt u de maximale vergoeding, onder meer in de vorm van smartengeld, na een medische fout. We zorgen ervoor dat u uw claim succesvol kunt indienen en dat wordt vastgesteld welke schade u ondervindt door toedoen van de medische fout. De behandelend arts zal hiervoor aansprakelijk worden gehouden en u financieel tegemoet moeten komen in de vorm van een uitkering.

Claimen van smartengeld

Als u een rechtvaardige schadevergoeding wilt ontvangen bij blijvend letsel na een ongeval, dan start u een traject met een letselschadeadvocaat bij Van Diepen Letselschade. We bieden juridische bijstand op grond van deskundige expertise op gebied van letselschade. Neem contact met ons op en we bespreken uw claim voor smartengeld na een medische fout.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik ook recht op smartengeld zonder letsel?

Is de dierenbezitter altijd aansprakelijk?

Is mijn huidige belangenbehartiger goed?

Hoe kan ik de dader aansprakelijk houden?

Is mishandeling strafbaar?

Hoe houd ik een goede administratie bij?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.