U hebt een ongeval gehad en naast materiële schade ook emotionele en psychische schade opgelopen. Voor letselschade kunt u een vergoeding krijgen. Als onderdeel van deze vergoeding maakt u aanspraak op het ontvangen van smartengeld.

Ontvangen van smartengeld na ongeval

U hebt een ongeval gehad en naast materiële schade ook emotionele en psychische schade opgelopen. Voor letselschade kunt u een vergoeding krijgen. Als onderdeel van deze vergoeding maakt u aanspraak op het ontvangen van smartengeld.

U hebt een ongeval gehad en naast materiële schade ook emotionele en psychische schade opgelopen. Voor letselschade kunt u een vergoeding krijgen. Als onderdeel van deze vergoeding maakt u aanspraak op het ontvangen van smartengeld. Een advocaat bij Van Diepen Letselschade kan met u bespreken waar u recht op hebt en hoe de maximale vergoeding voor uw letselschade kan worden aangevraagd. Smartengeld heeft betrekking op de immateriële schade die u als gevolg van een ongeval of onrechtmatige daad van een ander hebt opgelopen. Het is een compensatie voor het leed en pijn dat u ondergaat door het opgelopen letsel. Voor juridisch advies en deskundige begeleiding roept u de hulp in van ervaren advocaten op gebied van letselschade, om een zo hoog mogelijke vergoeding te behalen. 

Zorgen wegnemen in aanvraag smartengeld

Na een ongeval staat uw hoofd doorgaans niet naar het afhandelen van administratieve zaken. Een advocaat in letselschade neemt deze zorgen voor u uit handen. Smartengeld na een ongeval is een claim voor immateriële schadevergoeding en wordt door een ervaren advocaat bij Van Diepen Letselschade voor u ingediend. Als gevolg van het ongeval kunt u depressieve gevoelens ervaren of een verminderde levenslust. Ook andere emotionele klachten, zoals paniekaanvallen, kunnen de kwaliteit van leven ernstig beïnvloeden, maar een duidelijk gevolg zijn van het ongeval. In dat geval maakt u aanspraak op smartengeld en krijgt u een vergoeding. U dient financieel gecompenseerd te worden, niet enkel voor onkosten maar ook voor psychisch leed dat het gevolg is van uw traumatische ervaring. Wellicht kunt uw favoriete hobby niet meer uitvoeren, of u durft de straat niet meer op of deel te nemen aan het verkeer. Voor deze gevolgen kunt u smartengeld na een ongeval aanvragen. 

Hoogte van smartengeld berekenen

De hoogte van vergoeding in de vorm van smartengeld na een ongeval is afhankelijk van de mate waarin het leed uw leven beïnvloedt. Enkele factoren worden gehanteerd bij het vaststellen van de hoogte aan smartengeld. Er wordt gekeken naar welk letsel u hebt opgelopen en de ernst hiervan. Ook wordt gekeken hoelang uw herstel duurt en hoeveel pijn u hierin ondervindt. Indien u nog dagelijks pijn ervaart en nauwelijks nog kunt werken of deelnemen aan het sociale leven, dan dient u hiervoor gecompenseerd te worden. Ook kunt u zichtbare littekens hebben of een amputatie hebben ondergaan. Het smartengeld na een ongeval zal dan hoger uitvallen, doordat dit veel psychisch leed geeft. Een advocaat op letselschade kent uw verhaal en zal de juiste aanvraag aan smartengeld indienen, die aansluit bij waar u recht op hebt. Neem contact op met Van Diepen Letselschade en we begeleiden u graag door de procedure heen voor maximale vergoeding.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Is de dierenbezitter altijd aansprakelijk?

Hoe blijven jullie advocaten op de hoogte?

Hoe lang voordat de verzekeraar erkent?

Wanneer verjaart letselschade?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.