Een scooterongeluk kan veel letselschade opleveren. U kunt worden aangereden door een scooter als u aan het wandelen of fietsen bent. Ook kunt u zelf met de scooter een ongeluk krijgen. Van Diepen Letselschade biedt u uitstekende juridische hulp als u te maken krijgt met een scooterongeluk en helpt u om de gevolgen van letselschade zorgvuldig af te handelen.

Juridische ondersteuning bij een scooterongeluk

Een scooterongeluk kan veel letselschade opleveren. U kunt worden aangereden door een scooter als u aan het wandelen of fietsen bent. Ook kunt u zelf met de scooter een ongeluk krijgen. Van Diepen Letselschade biedt u uitstekende juridische hulp als u te maken krijgt met een scooterongeluk en helpt u om de gevolgen van letselschade zorgvuldig af te handelen.

Een scooterongeluk kan veel letselschade opleveren. U kunt worden aangereden door een scooter als u aan het wandelen of fietsen bent. Ook kunt u zelf met de scooter een ongeluk krijgen. Van Diepen Letselschade biedt u uitstekende juridische hulp als u te maken krijgt met een scooterongeluk en helpt u om de gevolgen van letselschade zorgvuldig af te handelen. Vaak komt er veel bij kijken en is het niet altijd direct duidelijk wie aansprakelijk kan worden gesteld of hoe vergoedingen moeten worden verrekend. Ervaren advocaten kunnen u door de gehele procedure heenleiden en voor uw rechten opkomen. Zo voelt u zich optimaal ondersteund in lastige juridische zaken en kunt u rekenen op een passende vergoeding van alle schade die u hebt opgelopen. Zelfs als uzelf aansprakelijk wordt gehouden, kunt u rekenen op adequate ondersteuning om de schade zoveel mogelijk voor u te beperken. 

Aansprakelijkheid bij scooterongeluk

Voor de scooterbestuurder staan in de wet geen speciale regels opgesteld die de aansprakelijkheid vaststellen. Voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals voetgangers of fietsers, zijn deze wel opgesteld, waardoor er voor deze doelgroep meer bescherming is opgenomen dan voor eveneens kwetsbare scooterbestuurders. De normale aansprakelijkheidsregels gelden daarom ook voor het vaststellen en beoordelen van schade na een scooterongeluk. Hierin wordt gehanteerd dat de aansprakelijkheid voor de opgelopen schade van een ongeluk in het verkeer, waaronder dus een scooterongeluk, ligt bij de veroorzaker. Er wordt bekeken of een overtreding van een verkeersregel oorzaak is van het scooterongeluk, waarna kan worden vastgesteld welke partij zich schuldig heeft gemaakt voor het veroorzaken van het scooterongeluk. Zo hebt u recht op vergoeding van schade, wanneer blijkt dat de schuld bij de wederpartij ligt en niet bij u als bestuurder van de scooter. 

Schadevergoeding en smartengeld

Als u een scooterongeluk hebt gehad, dan kunt u rekenen op een schadevergoeding. Deze bestaat uit een vergoeding voor alle geleden schade en daarnaast gederfde winst. Als slachtoffer van een scooterongeluk wilt u een schadevergoeding krijgen, die u terug in de situatie brengt van voor het ongeluk. Materiële schade als verlies aan inkomen, of immateriële schade als verlies aan levensvreugde, zullen vergoed moeten worden. In het laatste geval maakt u zelfs aanspraak op smartengeld. Van Diepen Letselschade zorgt ervoor dat u profiteert van juridische adviezen en u ontvangt adequate ondersteuning bij het verkrijgen van maximale vergoedingen. 

Maak een afspraak

Neem contact op met ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade en laat u adviseren na een scooterongeluk. Bent u aangereden door een scooter of was u zelf bestuurder van een scooter tijdens een scooterongeval? Van Diepen Letselschade biedt u de juridische support die nodig is voor het juist afhandelen van letselschadevergoedingen. 

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Gelden maxima voor schadeposten?

Wanneer ontvang ik mijn schadevergoeding?

Wat geldt bij ongevallen tussen zwakke verkeersdeelnemers?

Is mishandeling strafbaar?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.