Als u te maken krijgt met letselschade na een ongeval, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Bij Van Diepen Letselschade kunt u een afspraak maken met ervaren advocaten op gebied van letselschade. Zolang er sprake is van schuld door een ander, hebt u recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade.

Een schadevergoeding voor letselschade

Als u te maken krijgt met letselschade na een ongeval, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Bij Van Diepen Letselschade kunt u een afspraak maken met ervaren advocaten op gebied van letselschade. Zolang er sprake is van schuld door een ander, hebt u recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade.

Als u te maken krijgt met letselschade na een ongeval, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Bij Van Diepen Letselschade kunt u een afspraak maken met ervaren advocaten op gebied van letselschade. Zolang er sprake is van schuld door een ander, hebt u recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade. Slachtoffers mogen er financieel niet op achteruitgaan, als een ongeval hen is overkomen. De tegenpartij die aansprakelijk gesteld kan worden voor het letsel dat is opgelopen, zal alle kosten die voortkomen uit het ongeval moeten vergoeden. Letselschade moet financieel gecompenseerd worden, zodat de schade die na het ongeval is opgelopen tot een minimum worden beperkt. Hierbij komen zowel lichamelijke als psychische schade in aanmerking en zal voor beiden type letselschade een vergoeding worden berekend. 

Vaststellen van schuld voor vergoeding

Een eerste stap die genomen zal worden bij een aanvraag voor schadevergoeding bij letselschade, is bepalen wie er verantwoordelijk is voor het ongeval. U kunt namelijk enkel in aanmerking komen voor een schadevergoeding als een andere partij aansprakelijk kan worden gesteld. Letselschade moet ontstaan zijn door een fout of onrechtmatige daad van een ander. Hiervoor zult u zelf bewijzen moeten aanleveren. Uiteraard gelden er andere regels voor aansprakelijkheid afhankelijk van de betreffende situaties. Zo kunt u letselschade oplopen tijdens een verkeersongeluk, een ongeluk op het werk of door een medische fout. Een letselschadeadvocaat bij Van Diepen Letselschade gaat met u in gesprek om de situatie helder te krijgen. Er wordt aangegeven wat u zelf moet aanleveren voor het vaststellen van aansprakelijkheid om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding bij letselschade. 

Inzichtelijkheid in letselschade

Ook kan een advocaat in letselschade u adviseren bij het opstellen van een lijst, waarin u alle kosten bijhoudt die voortkomen uit uw letselschade. Dit kunnen kosten zijn voor medische zorg, verlies van inkomen, studievertraging, of schade aan spullen door het ongeval. Op basis van alle kosten die u moet opbrengen, zal uiteindelijk de hoogte van de vergoeding worden bepaald. Bovendien komt u in aanmerking voor schadevergoeding bij letselschade in de vorm van smartengeld als u naast materiële schade ook immateriële schade hebt opgelopen, zoals verdriet, mentale gezondheidsproblemen waaronder paniekaanvallen, of verminderde levensvreugde. Smartengeld vormt een onderdeel van uw gehele letselschadevergoeding en uw letselschadeadvocaat kan u hierover zorgvuldig informeren. 

Afspraak voor schadevergoeding

Om een aanvraag voor schadevergoeding bij letselschade juist in te dienen bij de aansprakelijke partijen, roept u de hulp in van een ervaren advocaat. Bij Van Diepen Letselschade kunt u een afspraak maken om uw persoonlijke situatie te bespreken en een maximale uitkomst in vergoeding te behalen. Zo krijgt u waar u recht op hebt en krijgt u een passende vergoeding bij letselschade.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Is de (juridische) actualiteit belangrijk?

Komt alleen een “werknemer” in aanmerking?

Hoe lang voordat de verzekeraar erkent?

Hoe zit het met de kosten van derden?

Is de dierenbezitter altijd aansprakelijk?

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.