Ondanks dat diverse maatregelen het moeten voorkomen, kan het alsnog voorkomen dat u een ongeval op het werk oploopt. U kunt een ongeluk krijgen tijdens werktijd, waarbij de werkgever vaak aansprakelijk kan worden gehouden. Een werkgever is verplicht om alles in werking te stellen dat u in een veilige en gezonde werkomgeving verblijft.

Een ongeval op het werk

Ondanks dat diverse maatregelen het moeten voorkomen, kan het alsnog voorkomen dat u een ongeval op het werk oploopt. U kunt een ongeluk krijgen tijdens werktijd, waarbij de werkgever vaak aansprakelijk kan worden gehouden. Een werkgever is verplicht om alles in werking te stellen dat u in een veilige en gezonde werkomgeving verblijft.

Ondanks dat diverse maatregelen het moeten voorkomen, kan het alsnog voorkomen dat u een ongeval op het werk oploopt. U kunt een ongeluk krijgen tijdens werktijd, waarbij de werkgever vaak aansprakelijk kan worden gehouden. Een werkgever is verplicht om alles in werking te stellen dat u in een veilige en gezonde werkomgeving verblijft. Er zal dus altijd worden gekeken of de werkgever aan dergelijke plichten heeft voldaan of alsnog aansprakelijk is voor het ongeval op het werk. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk wilt houden, dan kunt u hiervoor vaak juridische ondersteuning wensen. Bij Van Diepen Letselschade werken ervaren advocaten op gebied van letselschade, die u meer kunnen vertellen over uw rechten en wat u kunt verwachten tijdens een procedure. 

Voorbeelden van een bedrijfsongeval

Verschillende situaties kunnen zich voordoen, waarbij u een ongeval op het werk kunt oplopen. Zeker als u met gevaarlijke stoffen of materialen werkt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan een machine niet goed meer werken, waardoor u gewond raakt. Of u valt in een onbewaakte liftschacht. Ook eenvoudige ongelukken kunnen grote gevolgen hebben. U kunt bijvoorbeeld uitglijden over een gladde vloer op kantoor, wanneer deze net is schoongemaakt. Naast fysiek letsel kunt u op de werkvloer ook geestelijk letsel oplopen. Wanneer u een te hoge werkdruk ervaart, raakt u wellicht overspannen of stevent u af op een complete burn-out. In dergelijke gevallen zal ook de werkgever aansprakelijk gesteld kunnen worden. Er moet worden toegezien dat u niet aan de druk of belasting onderdoor gaat. 

Zorgplicht van werkgever

Het is wettelijk bepaald dat uw werkgever een zorgplicht heeft. Dit houdt in dat er zorg moet worden gedragen dat u in een veilige werkplek werkzaam bent. Ook moet worden voorkomen dat u ziek wordt of dat u een ongeval krijgt. U dient voldoende uitleg te krijgen over hoe u uw werkzaamheden veilig uitvoert en daarnaast moet hierop worden toegezien. Wanneer de werkgever niet de zorgplicht nakomt, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor een ongeval op het werk. In sommige gevallen zal de werkgever moeten bewijzen dat de schade die u hebt opgelopen, niet een direct gevolg is van het ongeval. Bij Van Diepen Letselschade staan we u graag bij om voor uw rechten op te komen en kan een maximale vergoeding voor letselschade worden geregeld. 

Contact opnemen over letselschade

Na een ongeval op het werk roept u de hulp in van advocaten bij Van Diepen Letselschade. We gaan graag met u in gesprek om de situatie met u te bespreken en een passende aanvraag in te dienen voor vergoeding bij letselschade na een ongeval op het werk.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik ook recht op smartengeld zonder letsel?

Wanneer kan ik bij het Waarborgfonds terecht?

Wat is volgens de wet een “opstal”?

Wat geldt bij ongevallen tussen zwakke verkeersdeelnemers?

Hoe herken ik een ‘slechte’ belangenbehartiger?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.