Bij een ongeval op het werk, kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Uw werkgever is namelijk wettelijk verplicht om voldoende maatregelen te hanteren, die een ongeval op het werk moeten voorkomen. Indien niet aan de zorgplicht wordt voldaan, is de werkgever aansprakelijk voor het ongeval.

Bij een arbeidsongeval de werkgever aansprakelijk stellen

Bij een ongeval op het werk, kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Uw werkgever is namelijk wettelijk verplicht om voldoende maatregelen te hanteren, die een ongeval op het werk moeten voorkomen. Indien niet aan de zorgplicht wordt voldaan, is de werkgever aansprakelijk voor het ongeval.

Bij een ongeval op het werk, kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Uw werkgever is namelijk wettelijk verplicht om voldoende maatregelen te hanteren, die een ongeval op het werk moeten voorkomen. Indien niet aan de zorgplicht wordt voldaan, is de werkgever aansprakelijk voor het ongeval. Om de juiste vergoeding van letselschade te ontvangen, roept u de hulp in van ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op gebied van letselschade en kunnen u uitleggen voor welke vergoedingen u in aanmerking komt. Bij een arbeidsongeval de werkgever aansprakelijk stellen heeft zeker begeleiding nodig, om alles op juridisch vlak zorgvuldig te regelen. We bespreken graag de situatie met u om ervoor te zorgen dat u financieel gecompenseerd wordt voor het leed dat ontstaat na een arbeidsongeval.

Arbeidsongeval en letselschade

Een arbeidsongeval is een gebeurtenis die plaatsvindt op het werk of in werktijd, die schade aanbrengt aan de gezondheid van werknemers.  Ernstige arbeidsongevallen moeten worden gemeld bij de Nederlandse Arbeidsinspectie of NLA. Op basis van een ongevallenonderzoek wordt vastgesteld of de werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor het ongeval tijdens werktijd en hoe hoog de vergoeding zal zijn, die aan de werknemer zal moeten worden uitgekeerd. Ook in minder ernstige ongevallen heeft het slachtoffer recht op een vergoeding en zal aansprakelijkheid worden vastgesteld. Vaak kunt u tijdelijk niet werken, terwijl u mogelijk wel hoge kosten maakt voor herstel. Uw werkgever zal hierin tegemoet moeten komen en een financiële compensatie moeten bieden. Van Diepen Letselschade voorziet u van juridische adviezen en berekent samen met u uit hoeveel u als vergoeding kunt verwachten in uw persoonlijke situatie. 

Zorgplicht van werkgever

Aangezien uw werkgever een zorgplicht heeft, zal eerst bekeken worden of hieraan is voldaan. Voldoende maatregelen moeten de kans op een arbeidsongeval zoveel mogelijk voorkomen. Er wordt gezorgd voor een veilige werkplek, waar u veilig kunt werken. Ook dient dit regelmatig gecontroleerd te worden om ervoor te zorgen dat u niet ziek wordt of een ongeval oploopt. U kunt bij een arbeidsongeval uw werkgever aansprakelijk stellen, wanneer deze niet heeft voldaan aan de zorgplicht. Is dit wel het geval, dan is de werkgever niet aansprakelijk. Het aandragen van bewijslast hiervoor ligt bij de werkgever. Met de juiste juridische ondersteuning weet u of u aanspraak maakt op een letselschadevergoeding. Wij zetten onze expertise in om u te begeleiden en een maximale compensatie te realiseren.

Advies bij aansprakelijkheid

Wilt u bij een arbeidsongeval uw werkgever aansprakelijk stellen? Neem dan contact op met Van Diepen Letselschade en onze advocaten op letselschade komen graag met u in gesprek. Passend advies geeft u de vergoeding waarop u recht hebt bij een ongeval op het werk.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik een ‘slechte’ belangenbehartiger?

Wanneer verjaart letselschade?

Wat zijn voorbeelden gebrekkige opstallen?

Is de (juridische) actualiteit belangrijk?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.