Hoogte BEM-rekening Letselschade: Wat kan Van Diepen Letselschade voor jou betekenen?
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en daarbij letsel hebt opgelopen, is de kans groot dat je in aanraking komt met de hoogte van een BEM-rekening. Vooral als het kinderen betreft, kan zo’n rekening nog weleens voor verwarring zorgen. In deze tekst gaan we dieper in op de hoogte van zo’n BEM-rekening en wat Van Diepen Letselschade daarin voor je kan betekenen.
Wat is een BEM-rekening?
Een bankrekening met een BEM-clausule is bedoeld om het vermogen van een minderjarig kind te beschermen. Het zijn vaak rekeningen waarop familieleden of vrienden geld kunnen storten, zonder dat de ouders hier iets mee te maken hebben. Het idee is dat het geld pas vrijkomt wanneer het kind 18 jaar wordt en dus meerderjarig is. De BEM-rekening kan dan als startkapitaal dienen voor een studie, een rijbewijs of bijvoorbeeld een wereldreis.
Wat zijn de gevolgen van een BEM-rekening na letselschade?
Als een minderjarig kind letselschade oploopt door een ongeval, dan moet er mogelijk geld worden uitbetaald aan het kind ter compensatie voor de schade. Het probleem is echter dat het kind meestal nog geen 18 jaar oud is en het geld op de BEM-rekening geblokkeerd staat. Hierdoor kan het lastig zijn om het geld daadwerkelijk te ontvangen. Vanwege deze reden moet er via de kantonrechter een verzoek worden ingediend om het geld van de BEM-rekening vrij te geven.
Hoe hoog is de BEM-rekening in geval van letselschade?
De hoogte van een BEM-rekening bij letselschade kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, hoeveel vergoedingen er worden toegekend en welke kosten het kind heeft gemaakt. Het is daarom lastig om van tevoren exact vast te stellen hoe hoog de rekening zal zijn. Gelukkig kunnen specialisten zoals Van Diepen Letselschade je hierin adviseren en je helpen om de hoogte van het bedrag dat vrijkomt zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen.
Wat kan Van Diepen Letselschade voor jou betekenen?
Van Diepen Letselschade is expert op het gebied van letselschade en staat bekend om hun professionele aanpak en gedegen advies. Zo helpt dit ervaren team van juridisch adviseurs je graag bij het indienen van een verzoek tot vrijgave van het geld op de BEM-rekening als je kind door letsel een schadevergoeding krijgt uitgekeerd. Middels hun jarenlange ervaring en nauwe samenwerking met andere experts weten zij precies hoe ze dit moeten aanpakken.
Conclusie
Hoewel een BEM-rekening in eerste instantie bedoeld is om vermogen te beschermen, kan het soms voor problemen zorgen als er letselschade in het spel is. Gelukkig zijn er gespecialiseerde advocaten zoals Van Diepen Letselschade die precies weten wat te doen als de rekening geblokkeerd blijkt. Op deze manier kun jij er zeker van zijn dat je kind krijgt waar het recht op heeft.
Veelgestelde vragen
1. Kan ik zelf een verzoek indienen bij de kantonrechter om geld vrij te geven van de BEM-rekening?
Ja, dat kan je zeker zelf doen. Echter is het vaak wel aan te raden om advies in te winnen van specialisten zoals Van Diepen Letselschade om ervoor te zorgen dat het verzoek correct en volledig wordt ingediend.
2. Hoe kan Van Diepen Letselschade mij helpen bij het indienen van een verzoek tot vrijgave van het geld op de BEM-rekening?
Van Diepen Letselschade neemt de complete procedure op zich en helpt je bij het indienen van alle vereiste documenten. Daarnaast adviseren zij je over de hoogte van het bedrag dat vrijkomt en hoe dit het beste gebruikt kan worden.
3. Hoe lang duurt het voordat het geld vrijkomt van de BEM-rekening?
Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de snelheid van de afhandeling door de kantonrechter en de complexiteit van de zaak. Met behulp van Van Diepen Letselschade krijg je echter wel de expert begeleiding die je nodig hebt om deze procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen.