Een bedrijfsongeval is een ongeluk, waarbij een werknemer tijdens het uitvoeren van werkzaamheden verwondingen oploopt of zelfs overlijdt. Een werkgever heeft een wettelijke verplichting om ervoor te zorgen dat een werkplek veilig en gezond is. Wanneer er alsnog een ongeluk plaatsvindt, dan wordt vastgesteld of de werkgever aan de zorgplicht heeft voldaan en aansprakelijk wordt gehouden voor de opgelopen schade. Bij een bedrijfsongeval wilt u dat alles juist geregeld wordt, zodat u er door het ongeval niet op achteruitgaat. Zowel alle materiële als immateriële schade zal financieel gecompenseerd moeten worden. Met de juiste juridische ondersteuning weet u waar u recht op hebt en loopt u geen vergoedingen mis. Van Diepen Letselschade biedt u wettelijk advies en support bij juridische aspecten na een bedrijfsongeval.
Voorbeelden van een bedrijfsongeval
Een bedrijfsongeval is een ongeluk dat u oploopt tijdens werkzaamheden. Denk hierbij aan ongelukken als het bekneld raken van een hand in een machine, of het vallen in een niet afgezette liftschacht. Ook het struikelen over losliggende kabels, waarbij u uw enkel breekt, of het uitglijden over een gladde vloer, valt onder de noemer van bedrijfsongeval. U kunt materiële en immateriële schade ondervinden als gevolg van een bedrijfsongeval. Een werkgever zal een schadevergoeding moeten uitbetalen, indien u schade oploopt tijdens de uitvoering van uw werkzaamheden. Met de juiste juridische begeleiding door Van Diepen Letselschade weet u precies waar u aan toe bent en wordt u optimaal geholpen in juridische situaties.
Zorgplicht van werkgever
Een werkgever is verplicht om de nodige voorzieningen te treffen om het uitvoeren van werkzaamheden veilig en gezond te laten verlopen. Hiervoor zijn wettelijke bepalingen opgesteld, waaraan een werkgever zich dient te houden. Volgens de zorgplicht moet een werkgever voorzien in een veilige werkplek en betrouwbare werkmiddelen en werkmethoden bieden. De juiste instructies moeten worden gegeven om het werk veilig te kunnen uitvoeren. Eventueel moeten er opleidingen worden aangeboden om dit mogelijk te maken. Van Diepen Letselschade biedt u de juist ondersteuning bij het afhandelen van juridische vraagstukken en procedures, die voortvloeien uit een bedrijfsongeval. Zo bent u op de hoogte van uw rechten en wordt u geholpen bij het verkrijgen van een maximale uitkering.
Zelf aansprakelijk
Bij een bedrijfsongeval zal altijd worden vastgesteld wie aansprakelijk is. Als uitzendkracht, vrijwilliger of stagiaire kun je je zorgen maken waarop je aanspraak hebt. Ook dan kan echter de zorgplicht en aansprakelijkheid van een werkgever gelden. Blijkt u zelf aansprakelijk door eigen schuld, ook dan biedt Van Diepen Letselschade u de juiste juridische ondersteuning om vast te stellen hoe u financieel verder geholpen bent. Neem contact op met onze advocaten bij Van Diepen Letselschade en we gaan graag hierover met u in gesprek.