Wilt u weten wat uw rechten zijn wanneer u als fietser aangereden bent? Van Diepen Letselschade geeft u hierover graag uitleg. U krijgt juridisch advies over letselschade als gevolg van een aanrijding. Alles zal in werking worden gezet om uw belang maximaal te behartigen.

Als fietser aangereden? Juridisch support geeft advies

Wilt u weten wat uw rechten zijn wanneer u als fietser aangereden bent? Van Diepen Letselschade geeft u hierover graag uitleg. U krijgt juridisch advies over letselschade als gevolg van een aanrijding. Alles zal in werking worden gezet om uw belang maximaal te behartigen.

Wilt u weten wat uw rechten zijn wanneer u als fietser aangereden bent? Van Diepen Letselschade geeft u hierover graag uitleg. U krijgt juridisch advies over letselschade als gevolg van een aanrijding. Alles zal in werking worden gezet om uw belang maximaal te behartigen. Er zal worden vastgesteld wie aansprakelijk kan worden gehouden bij een aanrijding met een fietser. Als zwakkere deelnemer aan het verkeer wordt u wettelijk beschermd en wordt de bestuurder van het motorrijtuig standaard aansprakelijk gesteld. U hoeft zelfs niet aan te tonen dat u geen schuld heeft aan het ongeluk. Hierbij zijn wel enkele voorwaarden opgesteld, die door ervaren advocaten aan u kunnen worden voorgelegd. 

Rechten van fietser

Over het algemeen hebt u recht op een schadevergoeding wanneer u als fietser aangereden bent. Ook als u door een andere fietser wordt aangereden, krijgt u de letselschade volledig vergoed. Hierbij zal wel de schuld van de aanrijding door de andere fietser moeten worden vastgesteld. In het geval u beiden schuld hebt aan het ongeval, dan zal de schade doorgaans gedeeld worden. Bij een aanrijding door een automobilist maakt u altijd aanspraak op een schadevergoeding en zal de automobilist als verantwoordelijke worden aangewezen. U hebt recht op een schadevergoeding wanneer er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden tussen een motorrijtuig en een niet-motorrijtuig, zelfs als u enkel hierbij betrokken bent geweest zonder dat een daadwerkelijke botsing heeft plaatsgevonden. 

Overmacht bij aanrijding

Over het algemeen dient een bestuurder van het motorrijtuig waarmee u als fietser aangereden bent, minimaal 50% van de schade aan de fietser te vergoeden. Dit loopt op tot 100% wanneer de fietser jonger is dan 14 jaar. Enkel bij overmacht bij aanrijding met een fietser kan hierop worden afgeweken. Wanneer blijkt dat de bestuurder rechtens niets te verwijten valt, dan hoeft geen schadevergoeding te worden betaald. De advocaten bij Van Diepen Letselschade kunnen u voorzien van juridisch advies in geval u als fietser aangereden bent door een motorrijtuig. Zo weet u of u aanspraak maakt op een vergoeding en wat ervoor nodig is om deze te krijgen toegekend. Een ongeval is al ellendig genoeg, dus daar hebt u geen andere zorgen bij nodig. Met het juiste juridische advies kan alles zorgvuldig en adequaat worden afgehandeld en krijgt u waar u recht op hebt.

Neem contact op voor een afspraak

Bent u als fietser aangereden door een motorrijtuig? Roep dan de hulp in van ervaren advocaten bij Van Diepen Letselschade. U komt zo meer te weten over uw rechten als fietser bij een aanrijding en er kan worden besproken welke materiële en immateriële schade u hebt geleden. Een passende vergoeding kan dan voor u worden geregeld.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Wanneer verschijnt het volgende artikel?

Wat is “schade”?

Hoe kan rechtsbijstand in letselschadezaken “gratis” zijn?

Hoe kan ik de dader aansprakelijk houden?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.