Er zijn verschillende soorten aan schade waarvoor u in aanmerking komt voor een vergoeding. Naast fysieke letselschade, het u ook recht op vergoeding bij mentale, emotionele of geestelijke schade. Materiële schade is direct in geld uit te drukken.

Affectieschade en shockschade

Er zijn verschillende soorten aan schade waarvoor u in aanmerking komt voor een vergoeding. Naast fysieke letselschade, het u ook recht op vergoeding bij mentale, emotionele of geestelijke schade. Materiële schade is direct in geld uit te drukken.

Er zijn verschillende soorten aan schade waarvoor u in aanmerking komt voor een vergoeding. Naast fysieke letselschade, het u ook recht op vergoeding bij mentale, emotionele of geestelijke schade. Materiële schade is direct in geld uit te drukken. Voor immateriële schade ligt dit wat gevoeliger. Vormen van immateriële schade zijn affectieschade en shockschade. Hierbij gaat het in grote mate om letsel dat is opgelopen, maar dat niet direct zichtbaar hoeft te zijn. Bij Van Diepen Letselschade kunnen ervaren advocaten u uitleggen voor welke soorten schade u in aanmerking komt voor een vergoeding. Ook krijgt u de juridische ondersteuning bij het indienen van een claim, zodat u een maximale vergoeding krijgt voor het psychische leed dat u ervaart als gevolg van een ongeval of onrechtmatige daad door een ander. 

Affectieschade na ongeval

Vergoeding voor affectieschade kan worden aangevraagd door nabestaanden of naasten van een slachtoffer dat door een ongeval ernstig of blijvend letsel heeft opgelopen. Dit kan onder meer zijn door een verkeersongeluk, een ongeval op het werk of door een medische fout. Ook nabestaanden ervaren leed als gevolg van een dergelijke gebeurtenis. Affectieschade is een vorm van smartengeld en dient als erkenning van emotioneel leed. Het is bedoeld om te helpen bij de verwerking. Via vergoeding van affectieschade wordt aandacht geschonken aan de behoefte van nabestaanden of naasten bij emotionele gevolgen van een ongeval. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van nabestaanden en diens relatie tot het slachtoffer om de hoogte van de vergoeding te bepalen. Onze advocaten bij Van Diepen Letselschade bespreken met u de mogelijkheden, zodat u weet of u voor vergoeding van affectieschade in aanmerking komt.

Shockschade bij confrontatie met ongeval

Ook shockschade is een vorm van smartengeld, waarop nabestaanden of naasten van een slachtoffer aanspraak maken. Vaak is iemand niet zelf verwond geraakt, maar is wel op een schokkende wijze geconfronteerd met de gevolgen van een geluk. Psychisch leed ontstaat bijvoorbeeld als een moeder ziet hoe haar kind wordt aangereden door een auto, of als degene die naast je zit in de rollercoaster uit zijn stoel vliegt door niet deugdelijke beveiliging. Een dergelijke gebeurtenis maakt diepe indruk en kan voor zware geestelijke problemen zorgen. In dat geval kunt u een vergoeding vragen voor shockschade. Bij shockschade krijgt u een deel materiële schade in de vorm van gemaakte kosten of verlies aan inkomsten vergoed, met daarnaast een bedrag aan smartengeld. 

Smartengeld vaststellen

Van Diepen Letselschade kan u helpen bij het vaststellen of u in aanmerking komt voor smartengeld op basis van affectieschade of shockschade. Met de juiste juridische adviezen krijgt u waar u recht op hebt en kan een claim voor vergoeding juist worden ingediend.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik ook recht op smartengeld zonder letsel?

Wie kan ik aansprakelijk houden?

Nemen jullie elke overnamezaak aan?

Met welke externe partners werken jullie samen?

Is de verzekeraar gebonden aan termijnen?

Hoe houd ik een goede administratie bij?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.