Aansprakelijkheid bij verkeersongevallen zal moeten worden vastgesteld, wanneer u een aanvraag doet voor schadevergoeding. Als u immers een ongeval krijgt door toedoen van een ander en hierbij letselschade oploopt, dan hebt u recht op financiële compensatie.

Aansprakelijkheid bij verkeersongevallen

Aansprakelijkheid bij verkeersongevallen zal moeten worden vastgesteld, wanneer u een aanvraag doet voor schadevergoeding. Als u immers een ongeval krijgt door toedoen van een ander en hierbij letselschade oploopt, dan hebt u recht op financiële compensatie.

Aansprakelijkheid bij verkeersongevallen zal moeten worden vastgesteld, wanneer u een aanvraag doet voor schadevergoeding. Als u immers een ongeval krijgt door toedoen van een ander en hierbij letselschade oploopt, dan hebt u recht op financiële compensatie. Dit zal aan u moeten worden uitgekeerd door de persoon die u heeft aangereden. Indien de bestuurder een verzekering heeft, zal de verzekeraar van de schuldige partij een vergoeding aan u uitbetalen. Voor fietsers, voetgangers en kinderen gelden aparte regels wat betreft aansprakelijkheid en vergoedingen. Bij Van Diepen Letselschade krijgt u juridisch advies en zal u worden uitgelegd hoe een procedure tot het verkrijgen van vergoedingen verloopt. Zo weet u zeker dat u aanspraak maakt op de maximale vergoeding en hoe u deze kunt verkrijgen van aansprakelijke partijen na een verkeersongeval.

Ongeval tussen motorvoertuigen

Een ongeval in het verkeer kan verlopen tussen meerdere motorvoertuigen. Wanneer het ongeluk de schuld is van een andere bestuurder, doordat deze door rood reed of geen voorrang verleende, dan is deze partij aansprakelijk voor het ongeluk. Voor aansprakelijkheid bij verkeersongevallen wordt gekeken hoe de gebeurtenis is verlopen en wie er schuldig is. Het kan ook zijn dat u beiden schuld hebt, wanneer u zelf bijvoorbeeld te hard reed en niet tijdig hebt kunnen anticiperen op de gevaarlijke situatie. U betaalt dan beiden een deel van de schade. Indien de schuld geheel bij u ligt, bent u verantwoordelijk voor het betalen van vergoeding aan de andere bestuurder. Van Diepen Letselschade is gespecialiseerd in letselschade als gevolg van verkeersongevallen en staat u bij in juridische procedures voor een passende afhandeling. 

Schuld bij ongeval met kwetsbare verkeersdeelnemers

Kwetsbare verkeersdeelnemers als voetgangers, fietsers of minderjarigen worden door de wet extra beschermd. Als bestuurder van een motorvoertuig zult u altijd aansprakelijk worden gehouden bij een ongeval met een fietser of voetganger. Vaak moet u minimaal 50% betalen van de opgelopen schade en indien een slachtoffer jonger is dan 14 jaar, betaalt u zelfs 100% van de schade. Een uitzondering wordt gemaakt, wanneer er sprake is van overmacht. Als u kunt aantonen dat een kind of voetganger expres een handeling uitvoerde, waardoor het ongeluk ontstond, dan kan de aansprakelijkheid komen te vervallen. Onze advocaten bij Van Diepen Letselschade kunnen u volledig informeren naar uw rechten en aangeven wat u kunt verwachten in uw persoonlijke situatie. Zo bent u op alles voorbereid en betaalt u nooit te veel, wanneer u aansprakelijk wordt gesteld. 

Advies op maat omtrent letselschade

Ontvang zelf de schadevergoeding waar u recht op hebt, bij een ongeval buiten uw schuld. We vertellen u graag meer over aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Maak nu een afspraak met een advocaat bij Van Diepen Letselschade en we lopen alles zorgvuldig met u door.

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Heb ik (met letsel) altijd recht op smartengeld?

Welke schade kan ik claimen?

Wie kan ik aansprakelijk houden?

Wanneer kan ik bij het Waarborgfonds terecht?

Wanneer ontvang ik mijn schadevergoeding?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.