Bent u als fietser aangereden door een auto, dan hebt u altijd recht op een vergoeding op grond van letselschade. Bij schuld van de automobilist ontvangt de fietser tot 100% aan vergoeding en bij ten minste 50% wanneer het eigen schuld is van de fietser.

Aangereden door een auto

Bent u als fietser aangereden door een auto, dan hebt u altijd recht op een vergoeding op grond van letselschade. Bij schuld van de automobilist ontvangt de fietser tot 100% aan vergoeding en bij ten minste 50% wanneer het eigen schuld is van de fietser.

Wanneer u bent aangereden door een auto, dan hebt u mogelijk letselschade opgelopen. Voor een juiste afwikkeling van een letselschadeprocedure huurt u de hulp van ervaren advocaten in. Bij Van Diepen Letselschade kunt u terecht voor juridisch advies en support bij de aanvraag van schadevergoeding bij aansprakelijke partijen. De verzekeraar van het voertuig waardoor u bent aangereden is verantwoordelijk voor de vergoeding bij letselschade. Op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen kunt u de autoverzekeraar van de ander rechtstreeks aansprakelijk stellen. Uiteraard blijft ook de eigenaar van de auto aansprakelijk. Uw letselschadeadvocaat kan u deskundig informeren en door de gehele procedure heen begeleiden voor een maximale uitkomst in vergoeding. 

Aanrijding met een fietser

Bent u als fietser aangereden door een auto, dan hebt u altijd recht op een vergoeding op grond van letselschade. Bij schuld van de automobilist ontvangt de fietser tot 100% aan vergoeding en bij ten minste 50% wanneer het eigen schuld is van de fietser. Een uitzondering geldt wanneer een kind tot 14 jaar wordt aangereden door een auto. Ook dan krijgt de fietser 100% uitgekeerd. Een letselschadeadvocaat bij Van Diepen Letselschade staat u bij tijdens het afhandelen van uw aanvraag voor vergoeding als uw letselschade hebt opgelopen door een aanrijding met een auto. Zo weet u zeker dat u de vergoeding krijgt waar u recht op hebt en dat alles zorgvuldig wordt afgehandeld, zonder dat u zelf kennis hoeft te hebben van alle bijzonderheden.

Aanspraak op letselschade

Wanneer u bent aangereden door een auto, dan wilt u een vergoeding voor de opgelopen letselschade ontvangen. Als u gewond bent geraakt of klachten ervaart als gevolg van de aanrijding, dan hebt u recht op een schadevergoeding. De hoogte van vergoeding bij letselschade hangt af van de mate waarin u schade hebt opgelopen. Naast fysieke en materiële schade kunt u ook immateriële schade hebben opgelopen. Hierbij kunt u denken aan verlies van inkomsten, geestelijke gezondheidsproblemen of emotionele somberheid. Dit kan eveneens een grote impact hebben op de kwaliteit van leven, waardoor u in aanmerking komt voor smartengeld. Een advocaat bij Van Diepen Letselschade informeert u over alle mogelijke vergoedingen waar u aanspraak op kunt maken nadat u bent aangereden door een auto.

Berekenen van vergoedingen

Nadat u bent aangereden door een auto, kunt u via een advocaat bij Van Diepen Letselschade een aanvraag indienen voor het ontvangen van vergoedingen bij letselschade. Uw advocaat kan op basis van uw persoonlijke situatie een inschatting maken van de hoogte aan vergoeding die u kunt verwachten. Een berekening is afhankelijk van de ernst aan letselschade die u hebt opgelopen. Maak een afspraak met onze ervaren advocaten en we bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Weten wat jouw kansen zijn?

We nemen binnen 24 uur contact met je op
Dank voor jouw verhaal. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Gelden maxima voor schadeposten?

Is de (juridische) actualiteit belangrijk?

Hoe lang voordat de verzekeraar erkent?

Wanneer is het zinvol om over te stappen?

Hoe herken ik een ‘slechte’ belangenbehartiger?

Wie kan ik aansprakelijk houden?

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.