‍Als je letselschade hebt opgelopen door toedoen van iemand anders, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, dan heb je recht op een volledige schadevergoeding.
13.3.23

Een advocaat bij letselschade

Dat kost geen geld, maar levert geld op

Als je letselschade hebt opgelopen door toedoen van iemand anders, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, dan heb je recht op een volledige schadevergoeding. Dan kan je denken aan misgelopen inkomsten, medische kosten of smartengeld, maar ook de kosten van jouw advocaat. We leggen graag aan je uit waarom jij je in de meeste gevallen (ook) over onze kosten geen zorgen hoeft te maken. Het is een misverstand dat de inschakeling van een advocaat in letselschadezaken geld kost. Het levert je zelfs geld op, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

Kwaliteit van een advocaat

Bij complexe juridische kwesties, zoals letselschadezaken, is de hulp van een gespecialiseerde advocaat nodig om het beste resultaat te bereiken. Advocaten zijn onderworpen aan een wettelijk tuchtrecht en dienen zich te houden aan tal van kwaliteitseisen. Advocaten leggen bij hun beëdiging een eed af, waarbij ze beloven om de belangen van hun cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Deze waarborgen zorgen ervoor dat advocaten hun cliënten een hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening kunnen bieden. Dat is doorgaans ook terug te zien in de klanttevredenheid, die bij veel advocatenkantoren wordt gemeten door het forum van Advocaatscore.

Advocaatkosten vergoed

Een hoge kwaliteit komt doorgaans met de keerzijde van hoge kosten. Het daarmee goed te begrijpen dat de tarieven van advocaten hoger liggen dan die van een schaderegelingskantoor, immers, advocaten moeten aan meer kwaliteitseisen voldoen. Gelukkig betekent het voorgaande niet dat een gespecialiseerde letselschadeadvocaat voor de gewone mens onbetaalbaar is. Zeker niet. Iedereen kan gebruikmaken van onze diensten, omdat de verzekeraar van de veroorzaker ook onze kosten zal moeten voldoen. In artikel 6:96 BW is bij wet bepaald dat de veroorzaker ook de kosten moet vergoeden die dienen ter vaststelling van de schade van het slachtoffer. Dat betekent in de praktijk dat de inschakeling van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, ondanks de hoge(re) tarieven, jou niets kost.

Hogere schadevergoeding

Een recent wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam toont aan dat de inschakeling van een rechtshulpverlener in letselschadezaken welhaast onmisbaar is om zoveel mogelijk schade op de veroorzaker te verhalen. Uit het onderzoek bleek dat slachtoffers die geen gebruik maken van een belangenbehartiger twee- tot viermaal minder schadevergoeding ontvingen dan slachtoffers die zich wel lieten vertegenwoordigen door een professional. De inschakeling van een advocaat kost dus geen geld, maar levert in zoverre juist geld op.  

Van Diepen Letselschade

Jouw letselschadezaak is bij ons in goede en bekwame handen. Behalve dat onze letselschadeadvocaten invoelend zijn en oog hebben voor het menselijke aspect, kennen zij het letselschaderecht als geen ander. Ga men ons in zee, want wat wij bieden is (gratis en) uniek, met alle juridische disciplines onder een dak.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen gevonden
Van Diepen Letselschade

Wij staan voor je klaar

Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.