Als je door een ongeval letselschade oploopt en iemand anders daarvoor verantwoordelijk is, dan verwacht je dat jouw schade door de verzekeraar van de veroorzaker wordt vergoed. Maar stel dat de verzekeraar jouw schadeclaim afwijst, wat dan? Of jouw rechtsbijstandsverzekeraar adviseert je om akkoord te gaan met een te lage schadevergoeding, wat kan je daartegen doen?
Een onterechte afwijzing van de schadeclaim komt vaak voor. Dat geldt zowel voor een zaak waarin je schade claimt bij de verzekeraar van de tegenpartij als voor een zaak waarin je schade claimt bij jouw eigen ongevallenverzekeraar. Soms wijst een verzekeraar de schadeclaim af om geen schadevergoeding te hoeven uitbetalen, maar het kan ook komen doordat jouw belangenbehartiger de schade niet goed heeft onderbouwd. Ook het aanbieden van een (te) laag bedrag aan schadevergoeding door de verzekeraar komt geregeld voor. Je hebt als uitgangspunt recht op volledige schadevergoeding, maar jouw belangenbehartiger zal dat wel zorgvuldig in kaart moeten brengen.
Je kan bij ons terecht voor een second opinion bij letselschade, wanneer je het niet eens bent met de verzekeraar van de tegenpartij, jouw eigen verzekeraar, of de belangenbehartiger die jouw zaak behandeld. Ook als je twijfelt over de manier waarop jouw zaak wordt behandeld, is een second opinion een goede zet. Het is immers belangrijk dat je vertrouwen hebt in de wijze waarop jouw belangen worden behartigd. Twijfel je over de reden voor de afwijzing van jouw schadeclaim, de werkzaamheden in jouw letselschadezaak of over het voorgesteld bedrag aan schadevergoeding? Vraag dan altijd om een second opinion bij een letselschadeadvocaat. De kans is aanwezig dat je twijfel gegrond is.
Iedereen die letselschade heeft opgelopen kan bij ons terecht voor een second opinion. Als je een second opinion wilt aanvragen, dan zetje de volgende stappen:
1) Je neemt contact met ons op en omschrijft beknopt het probleem en je bedenkingen. Dat kan zowel telefonisch, per email of via het contactformulier op onze website. We maken vervolgens een afspraak voor een gesprek.
2) Je vertelt ons in het gesprek over jouw letselschade en hoe het schaderegelingstraject tot nog toe is verlopen. Op basis van deze informatie ontvang je van ons een algemeen juridisch advies of eerste indruk waarmee je hopelijk verder kan.
3) Wanneer we vervolgens in onderling overleg besluiten tot dossieronderzoek, machtig je ons om jouw dossier op te vragen bij de belangenbehartiger waar de zaak op dit moment in behandeling is.
4) Eén van de advocaten van Van Diepen Letselschade bestudeert vervolgens jouw dossier en gaat met jou in gesprek over wat er mogelijk en onmogelijk is. We besteden aandacht aan wat er goed en fout is gegaan in onze ogen.
5) Ben je tevreden over ons advies? Je kan ons advies meenemen naar je eigen behandelaar om de zaak vlot te trekken of kunt overstappen. Dat is aan jou.
Wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je jouwletselschadezaak graag aan ons voorleggen? Neem dan vooral contact met ons op!
Het zal voor een slachtoffer moeilijk zijn om slechte juridische dienstverlening te herkennen. Een slachtoffer is doorgaans juridisch immers niet onderlegd. Een slachtoffer zal daarentegen vaak wel in staat zijn om te beoordelen of zijn belangenbehartiger invoelend is, afspraken nakomt en het tempo in de letselschadezaak bewaakt. Als dat niet in de haak is, dan is dat vaak een goede indicatie dat ook de juridische kwaliteit te wensen over laat.
Dat is een hele moeilijk vraag, waar helaas geen simpel antwoord op te geven is. De vraag welke schadevergoeding je als slachtoffer kan vorderen hangt samen met oneindig veel persoonlijke omstandigheden, de aard van het ongeval en de mate waarin aan de veroorzaker een juridisch verwijt kan worden gemaakt. Om toch eenidee te geven van bedragen is elders op deze webpagina aandacht besteed aan de verschillende (materiële)schadeposten en ook vind je elders op deze webpagina meer informatie over het smartengeld waar een slachtoffer recht op heeft. De optelsom van de materiële schade en het smartengeld vormen jouw schadevergoeding.
Onze letselschadeadvocaten zijn verplicht om jaarlijks punten te halen in het kader van de verplichte Permanente Opleiding. Daarnaast wonen onze letselschadeadvocaten congressen bij en verdiepen onze advocaten zich wekelijks in de meest recente rechtspraak. Voor de actualiteiten is de website van Letselschade.nu een handig middel om op de hoogte te blijven.
Nee, in principe niet. Je hebt recht op een vergoeding van ál jouw schade en dat kan in de papieren lopen. Gelukkig is de veroorzaker van de schade in de meeste gevallen verzekerd en heeft de verzekeraar diepe zakken. In ieder geval is het onze taak om tot een zo hoog mogelijke en ‘faire’ schadevergoeding te komen. In de praktijk geldt overigens wel dat voor sommige schadeposten door de Letselschade Raad vaste bedragen zijn vastgesteld voor specifieke schadeposten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kosten van studievertraging of huishoudelijke hulp. Het blijven richtlijnen waarop in zoverre kan worden afgeweken, maar het voorkomt de nodige discussie met de verzekeraar. Dat helpt enorm in de schadeafwikkeling.
De belangrijkste tip die we aan elk letselschadeslachtoffer geven, is om van meet af aan een goede administratie bij te houden van alle schade en kosten. De verzekeraar zal het slachtoffer doorgaans niet op zijn blauwe ogen geloven, en verlangt bewijs alvorens met een schadepost in te stemmen. Bewaar alle bonnen en leg (financiële) afspraken met derden altijd goed vast of bevestig deze naderhand op schrift. In ons eerste gesprek bespreken we dat ook altijd met het slachtoffer om te voorkomen dat schade zonder compensatie blijft.
Onze inzet is om jou (juridisch) te ontzorgen. Jij hebt als slachtoffer of gedupeerde immers al genoeg aan je hoofd. Schroom niet en zoek contact met ons, om in de meeste gevallen gratis rechtshulp te ontvangen van ervaren en gespecialiseerde advocaten.
Van Diepen Letselschade is onderdeel van de advocatenmaatschap Van Diepen Van der Kroef Advocaten, statutair gevestigd en (mede) kantoorhoudende te (1077BL) Amsterdam aan het Dijsselhofplantsoen 16-18. De advocatenmaatschap is ingeschreven in het handelsregister onder nummer 34330703